NLP Practitioner - opis modula - Global Thinkers Hub

NLP Practitioner – opis modula

NLP edukacija je podeljena u 9 modula, pri čemu svaki modul ima ključnu temu koja se grana na više tema i tehnika. Moduli su sledeći:

PRVI KORAK predstavlja upoznavanje sa NLP metodologijom i širom slikom celokupnog Practitioner-a.

Razumevanje komunikacije kroz osveštavanje naših i tuđih filtera i fokusa, postavljanje ciljeva, kako da se motivišemo kroz mehanizme motivacije, predstavljaju osnovu koju obrađujemo, da bismo unapredili odnose sa drugima u privatnom i poslovnom delu naših života.

Modul U MENI JE KLJUČ nas uči da se sami vratimo u dobro stanje i osvestimo unutrašnje mogućnosti.

Nakon što smo se upoznali sa opšim funkcionisanjem nas samih i drugih, učimo da u sebi pronađemo resurse koje posedujemo i usklađenost sa samim sobom. Fokus je na stvaranju dobrog stanja, da bismo manifestovali i predstavili sve što poželimo. Praktično, učimo nove alate uz koje postajemo stabilniji, bolji i jasniji, kako sebi, tako i drugima.

Treći modul FORMA SUŠTINE nas uči da zaboravimo na savetovanje i kako da sa dobro postavljenim pitanjem dođemo do pravog odgovora.

Zapravo, učimo da iz nesvesnog uma vratimo ono što smo pobrisali, izvrnuli, generalizirali i dođemo do uzroka. Fokus je na konkretnosti i tehnici na kojoj se zasniva i sam couching.

U četvrtom modulu NLP Practitioner -a učimo kako da se smirimo, posložimo, osvestimo prioritete i razmislimo pre nego što donesemo odluku.

Promena je osnova svakog rasta, a samim tim kako se prema njoj postavljamo utičemo na njen ishod. Učimo kako da obuzdamo svoje emocije i kroz to “hladne glave” spustimo loptu i uz pomoć novih tehnika dođemo do rešenja.

Nakon što smo naučili da se dovedemo u dobro stanje, unapredimo komunikaciju sa ljudima oko nas došli smo do toga da posložimo svoje kockice.

Sklanjamo prošlost i budućnost, fokusiramo se na prioritete u sadašnjem trenutku i učimo o doživljaju vremena, ruzumevamo kašnjenje, tačnost, rigidnost, spontanost i tako dalje. Zatim se vraćamo ciljevima, unapređujemo ih i postavljamo ih na željeno mesto u svom životu.

U ovom modulu vraćamo se našem unutrašnjem, nesvesnom svetu.

Upoznajemo se sa našim vrednostima i uverenjima, kao i sa tim koje mi to nesvjesne igrice igramo sa našom okolinom. Osvešćujemo naše životne pokretače kroz vrednosti, prepoznajemo da li ih živimo ili ne. Prepoznajemo koja to uverenja nas ograničavaju i učimo kako da ih okrenemo u svoju korist. Zatim upoznajemo se sa našim identitetima i kroz njih idemo ka ciljevima.

Na ovom modulu upoznajemo se sa magičnim svetom Walta Diseney-a.

Naše ciljeve obogaćujemo sa kreativnošću, idejama, koracima koji nas vode do realizacije, te analizom istih. Fokusiramo se na tehniku koja je stvorila veliki broj magičnih i inspirativnih svetova u životima mnogih ljudi širom sveta.

NA SVOJOJ STRANI smo u trenucima kada se punimo i uživamo u stvarima koje radimo.

U osmom modulu pronalizimo koje su to svakodnevne aktivnosti koje naš um, telo i emocije osvežavaju i hrane. Bavimo se tehnikama koje nas uvode u sadašnji trenutak, potpunim osluškivanjem i prepoznavanjem sebe samih. Spoznaćemo kakav smo mi to timski igrač prema sebi, tj. koliko toga radimo u svoju korist, a koliko ne.

Modul posvećen krunisanju puta koji smo zajedno prošli i slavljenju novih spoznaja do kojih smo došli.

Kroz retrospektivu svih 9 meseci NLP Practitioner -a prepoznajemo ko smo mi danas i slavimo uz mnogo emocija, pozitivne energije i svečane dodele sertifikata sve dosadašnje korake koje smo prošli da bismo sebe unapredili i poboljšali. Stigli smo do VELIKOG FINALA i sa lakoćom vidimo dalje i korake.