Kako poboljšati odnose u svom okruženju? - Global Thinkers Hub

Kako poboljšati odnose u svom okruženju?

Saznajte u nastavku, na primjeru naše polaznce Dragane Savić. Ona je arhitekta, već godinama živi i radi u Beču, a kod nas je završila NLP Practitioner i Master. Za nju možemo da kažemo da je veoma organizovana, temeljna i druželjubiva. Uvijek tu da podrži ideje naših vizionara, ali isto tako da doda i analitičku perspektivu. Živi svoje vrijednosti i svakim danom uživa u novim avanturama.

parnterski odnosi

Družili smo se sa njom i postavili joj nekoliko interesantnih pitanja u vezi njenog NLP iskustva i saznali šta je nju najviše pokrenulo da poboljša odnose sa sobom i svojim okruženjem. U nastavku pročitajte njene odgovore.

Na koji način je NLP najviše uticao na tvoj život?

Učenjem o sebi na ovaj način saznala sam šta se sve to krije u meni, koji su to resursi koje imam a zaboravila sam na njih, koje snove sam možda nekad stidljivo sanjala ali nisam se usudila da ih postavim kao cilj, i kakav život ja zapravo želim da vodim. Važna stvar je što sam naučila da nije kasno nikada da se čovjek pozabavi svojim pitanjima, i što ih više iskopavam, čini mi se da sam bogatija. Ain’t no mountain high enough…. (:

Na kojim poljima života si osjetila najveći efekat?

U mom slučaju je NLP najviše uticao na međuljudske odnose, kako sa partnerom tako i sa porodicom, prijateljima. Lijep je osjećaj kada spoznaš da svako ima pravo na svoju istinu i da mi biramo uvijek igru koju ćemo igrati. Takođe na poslovnom planu sam dobila jako korisne informacije i razvila vještine koje svakodnevno koristim i usavršavam.

Koja tehnika sa NLP Practitioner-a je na tebe ostavila VAU efekat?

Za mene lično je cijeli proces spoznavanja naših vrijednosti i uvjerenja koja leže u nesvjesnom umu imalo baš takav efekat. Kada sam stavila papir pred sebe i prvi put jasno napisala šta mi je to zapravo važno, sa knedlom u grlu ali i osmijehom na licu, postalo mi je jasno zašto su me neki partnerski odnosi gušili, zašto sam se sa nekim ljudima vrlo dobro slagala, dok sa nekima zapravo i ne baš tako dobro. To je bilo veliko saznanje i došlo je do razumijevanja nekih neusglasica koje su me mučile, koje sam htjela da riješim ali nisam imala znanja kako i zašto je to tako. Kada čovjek dobije jasnoću, nekako se sve stvari poslože, pa i ljudi oko tebe kao da osjete promjenu koju ti prolaziš.

Navedi nam primjer kroz koji ti je NLP pomogao da riješiš izazov u vezi odnosa.

Meni je NLP baš došao u pravom trenutku kada sam počela da preispitujem svoje partnerske odnose. U toku cijelog NLP putovanja dobila sam dodatnu snagu da se suočim sa stanjem kakvo jeste jer ništa nije nepopravljivo. Partnerski odnosi me nisu činili ispunjenom i nisam zapravo znala zašto je to tačno tako. Kada sam zapolovila malo dublje u sebe, raznim tehnikama koje NLP nudi, otkrila sam da ima dosta toga da se preispita i prizna sebi prvenstveno. Naučila sam da za sreću nema kompromisa i da nisam kompatibilna sa osobom sa kojom ne dijelim iste vrijednosti. Prepoznavanjem i radom na transformaciji nepodržavajućih uvjerenja koja vučemo još iz djetinjstva dobila sam vjetar u leđa da za sebe tražim samo najbolje i zato sam beskrajno zahvalna jer se proteže na sve sfere života, a ne samo na odnose sa ljudima. I eto, nakon hrabrosti da izađem iz odnosa koji nije imao perspektivu u kojoj sam ja srećna, našla sam za sebe najbolje (:

parnterski odnosi

Šta te svakodnevno inspiriše da budeš najbolja verzija sebe?

Moje najveće vrijednosti su konstantni rast i sloboda. Učenjem različitih lekcija (i formalnih i životnih) dobijam tu vrstu slobode koja mi je važna. S toga uživam svakodnevno da učim nove stvari i svaki dan budem bar za milimetar bolja nego juče tako sto se trudim da živim svoje vrijednosti.

parnterski odnosi

O da, i nas je inspirisala ova Draganina perspektiva! Zato, ako si zainteresovana za dodatne tehnike koje će unaprijediti tvoj privatni i poslovni način žitvota klikom OVDJE prijavi se na  NLP Practitioner edukaciju u Beču. Ostala su još samo tri mjesta!