Jesen nam je u Hub-u: dobro došla! - Global Thinkers Hub

Jesen nam je u Hub-u: dobro došla!

Prelaz između godišnjih doba često je tegoban i mučan za mnoge, bilo zbog meteoropatskih posledica po zdravlje, bilo zbog navikavanja na nove vremenske prilike, izvlačenja sezonske garderobe iz ormara, kompletnog čišćenja kuće koja nikako nije na listi omiljenih stvari. Ipak, ovaj prelaz od dugih letnjih dana i vrelih noći ka većinom tmurnim danima koji svakodnevno teraju na pomisao „i danas bih najradije ostao kod kuće“, pada mnogima nekako najteže. Seta, mrzovolja, zamišljenost, nezainteresovanost, nedostatak motivacije…samo su neki od posledica koje se jave. Global Thinkers Hub je mislio na to i pobrinuo se da septembar bude mesec ispunjen raznovrsnim događajima i da jesen u Beču bude dočekana na veseo i edukativan način.

Mesec je započeo odom jednom od srpskih književnih velikana – Branku Ćopiću – na dvodnevnom simpozijumu organizovanom od strane profesora srpskog jezika Branka Tošovića i Tijane Milenković, a pod pokroviteljstvom Global Thinkers Hub-a u čijim je prostorijama održan skup. Okupljeni ljubitelji klasika poput „Orlovi rano lete“, „Bašta sljezove boje“ i „Ježeva kućica“ iz nekoliko evropskih zemalja uživali su u diskusijama o Ćopićevom stvaralaštvu, kao i istorijskom obilasku austrijske prestonice. Simpozijumu su, između ostalih, prisustvovali i održali govore ambasador Srbije u Austriji Nebojša Rodić i predsednica Global Thinkers Hub-a Martina Đokić.

Na krilima ovog uspešnog skupa sredinom meseca organizovano je druženje učesnika prethodnih NLP edukacija i njihovih prijatelja. Glavna tema diskusije bili su praktični, ali i oni manje korisni svakodnevni rituali, pri čemu je zaključeno da je za nastajanje svake navike dovoljno početi usvajati je pet minuta dnevno – laganim tempom i bez previše ulaganja i forsiranja do novih navika.

Takođe, motivacije i ideja nije izostalo ni kada je druženje sa medijima u pitanju – kišni dani nisu omeli sastanak i upoznavanje sa predstavnicima časopisa “Kosmo” i portala “Vesti”, a intervjui će u narednom periodu biti objavljeni u ovim medijima.

Razvijanje novih kreativnih veština, ali i rešavanje porodičnih odnosa koji mogu biti uzrok zastoja na mnogim životnih poljima je ono na šta je stavljen fokus krajem meseca, i to kroz radionice “Porodične konstelacije”, pod predavačkom palicom dr Katarine Rakite, i “Njegovo veličanstvo Akvarel” koju je održao slikar Zoran Suvajac. Učesnici su radionice napustili puni utisaka, novih znanja i vedrog duha, a Global Thinkers Hub će ponovo biti njihov domaćin 26. oktobra.

Nakon brojnih septembarskih dešavanja, oktobar je već tu, sa izgledom da bude još uzbudljiviji – ovaj mesec obeležiće početak devetomesečne NLP Practitioner i Master edukacije u Beču, kao i NLP Practitioner grupe u Rijeci, kroz saradnju sa Petrom Čutuk. Najzad, u okviru celomesečne manifestacije “Dani Srbije i Srpske u Austriji” Hub će imati čast da 9. oktobra bude domaćin izložbe Narodne univerzitetske biblioteke Republike Srpske “Stripovijetke po motivima Petra Kočića”.

Obojite svoju jesen novim znanjima i priključite se nekom od predstojećih programa – Hub će Vas dočekati raširenih ruku!