NJEGOVO VELIČANSTVO AKVAREL - Global Thinkers Hub

NJEGOVO VELIČANSTVO AKVAREL

Zoran Zograf Suvajac

U savremenom vremenu kada se živi brzo čovek ne nalazi prostora za sebe i svoja zadovoljstva, pojavljuju se depresija i stres. U stalnom i monotonim življenju po usatljenim klišeima nestaje životne radosti, a sa njom i volja za kreativnošću i ispunjenim životom.

Tehnika akvarela svojom specifičnošću, lepotom kolorita i jednostavnošću budi maštu, a voda, papir i pigment pružaju mogućnost da na tren odlutate u svoj čarobni svet, dalek od svakodnevnice i obaveza.

Svako ko je jedanput  upoznao ovu slikarsku tehniku osetio je koliko opušta i smiruje, odagnava melanholiju i bezidejnost.

Akvarel je slikarska tehnika koja vodi poreklo sa dalekog istoka, vekovima je  bila privilegija bogatih staleža, a sada može biti dostopna i vama.

STRUCNIM VOĐENJEM SLIKARA AKVARELA POSTUPNO ULAZITE U TAJNU DREVNE SLIKARSKE TEHNIKE

Akvarel po svojoj jednostavnosti naizgled spada u vrlo lake a ipak najteže tehnike slikarstva, jer ga kontolisana slučajnost razlivanja. brzina rada i tananost poteza čini složenim i moćnim.

Efekti vodenog razlivanja uz lepotu spektra, kao i bogatstvo kolorita omogućuju preslikavanja unutašnjeg doživljaja pretvarajući svaku sliku u male otiske duše.

KONCEPT RADIONICE

  • U 10 h počinje se uvodnim predavanjem gde se polaznici upoznaju sa tehnikom izrade akvarela i njenim istorijatom, zatim sa načinom upotrebe akvarel boja, papira različitih gramaža i njenog visočanstva-VODE.
  • U sledećoj etapi podeli se materijal i počije sa radom na izradi akvarla.
  • U drugom delu radimo na motivu i kako ga preneti na papir.
  • Analiziramo radove i upoznajemo svoje neispoljene emocije.

Tokom dana predviđene su dve kraće pauze i jedna pauza za ručak, a planirani završetak radionice je 19 h.

 ŠTA DOBIJATE NA RADIONICI

Unutrašnji mir, čisto srce i bistar um.

CENA

Cena radionice je 75€ sa uključenim svim materijalima za rad.

POČETAK EDUKACIJE

  • 28 March, 2020
  • 10:00 am - 7:00 pm

LOKACIJA

  • Piaristengasse 11/8, Vienna

KAPACITET

  • Slobodnih mjesta 7
ZAKAŽI SVOJE MJESTO

Zoran Zograf Suvajac

Zoran Zograf Suvajac  je rodjen 1961. u Banjoj Luci.

Prve slikarske korake pravi još u detinjstvu zahvaljujući svom nastavniku Brani Jovičiću koji ga uvodi u svet umetnosti .

Devedesetih upisuje Bogoslovski fakultet u Beogradu gde podrobnije upoznaje ikonopisanje i freskopisanje i tako ulazi u svet Vizantije.

Od Vizantije krade boju i crpi inspiraciju za stvaranje.

Do sada ima više od 30 samostalnih i preko 100 grupnih izložbi u Srbiji i inostranstvu, od toga nekoliko puta u Kanadi, Francuskoj, Švajcarskoj i Austriji.

 Živi u Beogradu kao slobodni umetnik.

PRIJAVI SE

NAKON IZVRŠENE PRIJAVE NA E-MAIL ĆEŠ DOBITI PODATKE ZA UPLATU REZERVACIJE.
*Sva polja su obavezna

FAQ

IMAŠ LI DODATNA PITANJA O RADIONICI?

Škola je namenjena svim ljudima i deci, bez obzira na godine i prethodna iskustva u polju umetnosti-slikarstva, gladnim životne radosti.

Uslov za učešće u školi akvarela je želja da se iskusi nešto što ne pripada vašoj svakodnevnici, čime otvarate kapije novih ravni sopstvenog postojanja i otkrivate svoje skrivene talente.

Akvarel ne spada u red „ prljavih tehnika“ te ne zhteva posebnu odeću. Jedine trajne „ fleke“ ostaju na papiru.