KAKO NAPREDOVATI U KARIJERI? - Global Thinkers Hub

KAKO NAPREDOVATI U KARIJERI?

Osjećate se kao da već duže vrijeme stojite u mjestu na polju karijere? Želite da napravite korak naprijed i podstaknete promjenu? Ili vam je potreban način kako da poboljšate kvalitet vašeg poslovnog života?

Obzirom na to da sedmično minimum 40 sati provedemo radeći, veoma je važno da nas taj posao inspiriše i pokreće da se dalje usavršavamo, napredujemo i uživamo u procesu.Vema je važna energija iz koje idemo na posao, te sam pristup prema njemu, kao i kolegama sa kojima sarađujemo.

  1. FORMIRAJTE SVOJ KARIJERNI CILJ

Odvojite par sati vremena za sebe i postavite svoj cilj. Za to vam je potrebno minimum sat vremena, nekoliko listova papira i mir, da vas niko ne ometa. Odvojite vrijeme da razmislite, šta bi to bio vrhunac vaše karijere i imalo onaj “VAU!” efekat. Koja je pozicija na kojoj želite da radite? Da li je ona u vašoj trenutnoj kompaniji? Da li je to možda ipak pokretanje sopstvenog biznisa? Na papiru napišite scenarijo za završni trenutak ostvarenja tog cilja. Odgovorite na sljedeća pitanja: Kada se taj cilj ostvaruje? Kako se u tom trenutku ostvarenja cilja osjećate? Po čemu ćete znati da je vaš cilj ostvaren?

  1. NAPIŠITE LISTU VJEŠTINA KOJE SU VAM POTREBNE

Kada postavite cilj, veoma je važno da se pozabavite resursima. Napravite listu od bar deset vještina koje su vam potrebne da biste postigli željeni cilj. Razdvojite ih na dvije strane – one koje posjedujete i one koje treba da unaprijedite. 

  1. DEFINIŠITE KAKO MOŽETE UNAPRIJEDITI VAŠE VEŠTINE

Veoma je važno da vještine koje ne posjedujemo savladamo. Pored svake vještine napišite na koji tačno način možete da je savladate i koliko vremena vam je za nju potrebno. 

  1. NAPRAVITE AKCIONI PLAN

Nakon definisanog cilja i vještina, vrijeme je za akcione korake! Vaš cilj razdvojte na tri ključna koraka koja su potrebna do njegovog ostvarenja, zatim svaki od njih razdvojte na manje zadatke. Naš prijedlog je da na A4 papiru razdvojite sva tri koraka, te oko svakog definišete bar četiri manja koraka koja su vam potrebna. Na taj način imaćete detaljnije razrađen proces do ostvarenja cilja i dodatnu motivaciju da ga ostvarite. 

Uz sve ove korake, veoma je važno da vam ostvarenje ovog cilja, kao i sam proces budi ogromno uzbuđenje, zato pronađite ono što zbog čega biste sa osmjehom ustajali svako jutro.

Želite da dodatno i konkretnije se pozabavite unaprjeđenjem svojih vještina i osvijestite koji su vam životni ciljevi, prijavite se na naš NLP Practitioner i postanite dio ekipe koja ostvaruje svoje ciljeve, uživa u sjajnoj komunikaciji sa okruženjem i živi svoje vrijednosti!

Detaljnije o NLP edukaciji koja počinje u septembru pročitajte na linku OVDJE